Egyszerű,finom...Én imádom!!!
Hozzávalók 6 személyre:
- 60 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
- 100 g darált háztartási keksz
- 50 g darált mandula
- 3 citrom
- 250 g dobozos Ricotta sajt
- 150 g natur joghurt
- 3 tojás
- 1 ek étkezési keményítő
- 90 g cukor
- 1 ek méz...
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a kekszbe és végül hozzáadjuk a mandulát. Egy magasfalú, 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a kekszes keveréket az aljára terítjuk;lenyomkodjuk. 10 percre a sütőbe tesszük,majd hagyjuk kihűlni.Ezalatt lereszeljük 2 citrom héját majd kifacsarjuk a levüket. Kikeverjük a ricottát a joghurttal, a tojásokkal, a keményítővel, a cukorral, a citromok levével és héjjával, míg egynemű nem lesz, vagy habverő segítségével felverjük. Öntsük a masszát a kekszes alapra, majd 45-50 percre tegyük az előmelegített sütöbe, amíg kissé megbarnul és szép aranybarna színt nem kap, majd hagyjuk legalább egy órát hűlni. Amikor kihűlt, tegyük ki a formából. A maradék citromot karikázzuk fel vékonyra, tegyük forrásban lévő vízbe, hogy ellepje. 5 percig főzzük, majd csöpögtessük le. A mézet lassú tűzön melegítsük meg, de ne hagyjuk, hogy felforrjon. Mártogassuk a mézbe a citromkarikákat, majd rendezzük el a tortán.
Jó étvágyat!
Tipp: Nagyon finom még: szederrel vagy ribiszkével vagy naranccsal a citromkarika helyett. Illetve mascarponéval is elkészíthető ricotta helyett.
Utolsó kommentek