Az itthon található dolgokból kreáltam vasárnapi ebédre. Kaptunk ajándékba patisszont (csillagtök) és nem akartam, hogy kárba vesszen.
Hozzávalók:
- 8-10 db közepes vagy nagy burgonya
- 1 nagy vagy 2 kisebb patisszon (csillagtök)
- 4 db paradicsom
- fél kg darálthús
- olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagymapor, töröttpaprika
- 1 ek sűrített paradicsom
- 3-4 karika erős zöldpaprika
- 20 dkg trapista vagy eidami sajt
Elkészítés:
A tököket megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A 4 legkisebbet felkockázzuk, a szeleteket lesózzuk és fél órára állni hagyjuk. A burgonyákat megmossuk és feltesszük egy kis sóval, hogy a héjukban főjjenek meg. A paradicsomokat felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk majd finomra vágjuk. 1-2 ek olajon megpirítjuk egy kis sóval. Amikor üvegesre párolódott, meghintjük töröttpaprikával. Rádobjuk az apró kockákra vágott tököt, a zöldpaprika karikákat és felkockázunk 3-4 paradicsomszeletet is, majd azt is hozzáadjuk. Jöhet rá a darálthús, majd fedő alatt közepes lángon összepároljuk úgy, hogy egyelőre sót adunk csak hozzá. A szeletekre vágott tökökről leitatjuk a vizet majd olajon elősütjük őket. Közben borsozzuk mindkét felüket. A húsos raguhoz hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Egy jénait vagy magasfalú tepsit kivajazunk vagy olajozunk, ki melyiket kedveli jobban. A burgonyákat meghámozzuk és a felüket a tepsi aljába tesszük, erre jön a paradicsom, majd a tökök és a ragu fele, miután elforrta a levét. Újabb burgonyaréteg, paradicsom, tök, ragu. A tetejére sajtot reszelünk majd meghintjük még oreganoval és bazsalikommal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor a sajt is megpirul a tetején kész is:)
Utolsó kommentek