Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Csülkös bab

2010.10.28. 16:58 - mutant

Címkék: recept sertés bab csülök

Hozzávalók (egy kiadós bográcsozáshoz):

- fél kg vöröshagyma

- 1 kg fejtett bab

- 1 közepes méretű füstölt csülök (fél kiló körüli,de ki mennyire szereti)

- só, bors, olaj, 2-3 db babérlevél

- 6-7 ek liszt

- 2-3 ek töröttpaprika (csípőssel is vegyíthetjük)

Előkészítés:

A babot kiválogatjuk és a főzés előtt egy nappal hideg vízbe áztatjuk. A csülköt jól megmossuk, az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat leperzeljük és lekaparjuk. Utána fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi.Kb. 1,5 óráig főzzük.

Elkészítés:

A kihűlt csülköt kockákra vagy tetszőlegesen rusztikus darabokra vagdossuk. A babot lecsepegtetkük és főzés előtt 1-2 percre forró vízbe tesszük, így emészthetőbbé válik.

A hagymát félholdra vágom és megpárolom az olajon. A lisztet ezután rászórjuk, majd ha megpirult, a töröttpaprikát is. A babról leöntjük a vizet, majd a rántásra dobjuk. 2-3- szor átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a felééig érjen kb. Hozzáadjuk a bebérlevelet, lefedjük és 10 percig közepes lángon főzzük. Ezután jön bele a csülök, és 2 dl víz. Megint lefedjük, 10 percig újra főzzük. Ezután megkóstoljuk, és csak ekkor sózunk, mivek a csülök eléggé sós. Hozzáadni mindig lehet, de elvenni nem:)

Ha kiforrta magát és még kell víz, tegyünk hozzá. Én minden ételnél, aminek rántás az alapja, fokozatosan adom hozzá a vizet, elkerülve azt, hogy túl folyós legyen.

Friss fehérkenyérrel és tejföllel mennyei!



süti beállítások módosítása