Tegnap este Paprika Tv-vel ütöttem el az időm, ameddig a párom játszott. Nigella kreációival általában elégedett vagyok, nem túl nehezek, talál az ember olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket a repertoárjában. Na de amit este kreált, az enyhén szólva is ciki. Bár a múltkori magyar kőrözöttjén is kiakadtam. Azt nem tévesztette el, hogy Közép-európai étel. Ezután olyan marhaságokat tett bele, mint mustár, kapribogyó, krémsajt, só,bors,paprika, meg savanyúubi is volt benne, ha jól emlékszem. Bár ő juhtúróból készítette. Robotgéppel keverte ki, aztán valami formába tette, mert úgy az igazi...legalábbis szerinte. És sajnos a világ többi pontján - ami még sajnálatosabb, hogy magyarok között is van-, aki azt hiszi, ilyen az igazi kőrözött. Nem, mintha 100%-ig tájékozott lennék a világkonyha terén, de igyekszik az ember azért utánajárni a dolgoknak, nemde?
Térjünk rá a mostani receptre, ez a mi kedvencük állítólag:D Először is; szerinte Magyarország Kelet-Európában van. Másodszor: az a kép él benne, hogy Kelet-európai népként, mi fekete kenyeret eszünk. Orosz fekete kenyér... a mi kenyerünk:D:D Majd megkeni krémsajttal, rá a feketecseresznye lekvár. Az igaz, hogy a vajas-lekváros kenyérért jómagam is odavagyok (bár a vajas-mézes közelebb áll a szívemhez), de ilyenről még életemben nem hallottam, hogy tipikusan magyar csemege lenne a krémsajtos-lekváros kenyér. Először azt hittem, hogy majd előkerül jóféle kolbász, vagy szalonna. Esetleg tepertő...netán krém formájában. Mert reformkonyha ide vagy oda: Magyarország a pörkölt, a pirospaprika, a zsíros ételek hazája. Az is marad, legalábbis remélem.
Jöjjön a videó:
Utolsó kommentek