Gyorsan elkészíthető friss alapanyagokból. Ha magunk sütjük hozzá a tortilla chips-et, akkor nem kell a törmelékekkel vacakolni, ami zacskósban igencsak előfordulhat.
Hozzávalók egy tepsihez:
- kb. 400 g tortilla chips (Nekem maradt egy buliból egy egész zacskónyi Metro tortilla:))
- 4-5 db paradicsom
- 1 nagy fej vörös- vagy lilahagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika vagy hegyes erős paprika, ha csípősen szeretjük (a szín miatt is érdemes beletenni)
- 1 kk citromlé
- 1-2 kk Mexikói fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 30 dkg trapista vagy eidami sajt (vegyíthetjük cheddarral is)
- só, bors, bazsalikom, oregano, őrőlt chili
- sütőpapír
- 1 csokor koriander vagy petrezselyemzöld (kinek melyik szimpatikusabb)
Elkészítés:
A sütőpapírt leterítjük a tepsire, közben a sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Aprítógépben a sajt kivételével minden hozzávalót összeaprítunk. Lehet természetesen késsel is, ha darabosan szeretjük. A chipset szorosan szétszorjuk a tepsiben, rákanalazzuk a szószt, majd ráreszeljük a sajtot. Mehet a sütőbe és 5-8 perc alatt készre is sül.Legcélszerűbb, ha a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, majd tálcára tesszük és innen szed mindenki magának egy tányérra.
Ez a szósz mártogatósként is isteni a chipshez, ha nem akarunk sütögetni. Akkor darabosabban jobb.
Utolsó kommentek