Ennél frappánsabb név nem jutott eszembe hirtelen:)
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg csirkemell
- 1 db chilipaprika
- só, bors, gyömbér
- 1 ek méz
- 1 db mangó
- 40 dkg rizs
- 0,5 l csirkehúsalaplé
- olaj, vaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk. A mangót megtisztítjuk, félbevágjuk, kivesszük a magját és szintét felkockázzuk. Ha friss gyömbérrel dolgozunk, akkor azt megtisztítjuk és lereszeljük (kevés kell belőle,íze igen intenzív). A chilit nagyon apróra vágjuk, ha szeretjük a nagyon erőset, akkor benne hagyjuk a magvakat is. Egy edényben felhevítjük a vajat, majd rádobjuk a csirkét. Amikor kifehéredett, a méz és a rizs kivételével mindent hozzá adunk. Fedő alatt, közepes lángon pároljuk úgy 5 percig, majd belecsorgatjuk a mézet és csirkealapléből úgy féldecit hozzáadunk. 1-2 perc múlva kész is. A rizst az olajon kiforgatjuk, majd felöntjük a csirkealaplével. Fedő alatt pároljuk. Ha kell még rá folyadék, vizet adhatunk hozzá. Természetesen gőzölni is lehet vagy gyors rizst is használhatunk.
Tipp: Más zöldségeket is tehetünk bele, mint például: kukorica, gomba, kaliforniai parika, borsó A csirke helyett érdemes rákkal is kipróbálni. Friss korianderrel megszórva még ízletesebb. Egytálételként is készíthetjük; a rizst a hússal együtt pároljuk.
Utolsó kommentek