Hozzávalók (4 főre):
- 80 dkg marhacomb vagy lábszár
- só, bors (egész és őrölt is)
- 1 fej vöröshagyma
- 6 db sárgarépa
- 6 db petrezselyemgyökér
- 3 ek olaj
- 2-3 db babérlevél
- 1 ek mustár
- 1 ek citromlé
- 1 ek finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
Elkészítés:
Először a hagyományos módon egy húslevest készítünk a húsból és a zöldségekből (+1 gerezd fokhagyma és néhány szem egész bors). Külön egy lábasban 2 dl vizet kiforralunk a babérlevelekkel.
Ha megfőtt a hús és a zöldségek is, 4-4 db-ot kiveszünk a répából, a petrezselyemgyökérből, valamint a zellergumót is. Ezeket botmixerrel pépesítjük, vagy préseljük szitán, kinek melyik a megfelelőbb. Az olajon megpirítjuk a lisztet, egy gerezd fokhagymát rányomunk, majd a kihűlt babérleveles vizet ráöntjük. Természetesen a babérleveleket előtte távolítsuk el. Erre jöhet a répás püré, valamint a levesből kanalanként, hogy mártást kapjunk. A mustárt kikeverjük a tejföllel és ehhez adunk a léből, hogy hőkiegyenlítést végezzünk. behabarjuk vele a mártást. Forrás után citromlevet teszünk bele. Borsozzuk, sózzuk, ha szükséges. Főtt makaróni tésztával készült most, de zsemlegombóccal is isteni. És természetesen a főtt hús köreteként fogyasztjuk.
Utolsó kommentek