Ismét egy olvasói recept!
Tésztához:
6 tojásfehérje
7 dkg cukor
1 ek olaj
2 dkg liszt
1 dkg zsemlemorzsa
1/2 cs sütőpor
11 dkg vágott dió
Krémhez:
0,5 l tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
3 dkg liszt
10 dkg olvasztott csoki
25 dkg vaj
Többi réteghez:
kb 10 dkg háztartási keksz
kevés tej
20 dkg mogyorókrém
2 dl tejszín
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a zsemlemorzsát és az olajat.
Tepsibe tesszük, és megszórjuk a dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
A tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
Ezután elkészítjük a krémet: a tojássárgákat, a pudingport és a lisztet simára
keverjük egy kevés tejjel (a fél literből).
A maradék tejet a cukorral felforraljuk
A pudingos masszát hozzáöntjük a tejhez, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk az olvasztott csokit.
A vajat simára keverjük és elfelezzük. Az egyik felét a csokis krémhez adjuk, a
másikat a sárgához.
A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel.
A háztartási kekszeket tejbe áztatjuk, majd beborítjuk vele a süteményt.
Erre kerül a csokis krém.
A 2 dl tejszínt habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk.
Utolsó kommentek