Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Mi mindenre jó a sajtkrém...

2008.02.27. 15:26 - mutant

Címkék: gyors sajtkrém spaghettiszósz

Az első receptem nagyon egyszerű, és elrontani sem lehet, ha valaki otthon ki akarja próbálni. Mindezenfelül varriálható; sokoldalú a felhasználása.

Hozzávalók (4 személyre):

1 tömlős vagy dobozos sajtkrém

  2 dl főzőtejszín , 2 dl víz

  25-30 dkg felvágott-ízlésünk szerint bármelyik lehet,én löncsből is csináltam már és nagyon finom volt azzal is-

  1 cs spaghetti vagy makaróni vagy csavarkatészta-ki melyiket szereti jobban-

  1 gerezd fokhagyma

   olaj

   fűszerek: fokhagymagranulátum, só, bors,őrőlt chili, bazsalikom-mind ízlésszerinti mennyiségben.

Elkészítés:

Egy edényben feltesszük a vizet a tésztához sóval és egy kis olajjal. Amikor felforrt,belerakjuk a tészttát, majd amikor megfőtt, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy kis olajjal összekeverjük, és lefedve félretesszük

 A fokhagymagerezdet apró kockákra vágjuk, majd egy edénybe kevés olajat öntünk, és a felaprtott fokhagymát beletesszük. Felkockázzuk a felvágottat, és azt is beletesszük. Közepes lángon megpirítjuk. A fokhagyma miatt nem kell sok ideig, csak ameddig el nem kezd illatozni. Ekkor rányomjuk a sajtkrémet, majd félpercig melegítjük, ezután ráöntjük a vizet. Megfűszerezzük ízlésünk szerint és felforraljuk közepes lángon.

Melegen tálaljuk: a kiszedett tésztára szószt szedünk. Jó étvágyat!

 

tipp: Egy kis reszeltparmezánt szórhatunk a szószba, amikor el kezd forrni. Ebben az esetben kevesebb sóval fűszerezzük előtte. Reszelt sajttal is meghinthetjük tálaláskor, akárcsak a bolognait vagy a milánóit. A szószt elkészíthetjük ugyanúgy darálthússal vagy gombával is akár. A gombánál ügyeljünk, hogy elforrjon a leve. A húsnélküli szósz sültekhez is nagyon finom.

· 4 trackback