Ezt a finomságot sem lehet elrontani. Az alapanyagok bárhol kaphatóak,és az elkészítés sem egy nagy "wasistdas". Leginkább azoknak aánlom,akik eddig féltek a kínai konyhától! Remélem,megkedvelik,és belátják; nem kell bonyolult dolgokba kezdeni,ha egy kis thai hangulatot akarunk a mindennapokba csempészni...
Hozzávalók (4 személyre):
- 30-40 dkg csirke vagy sertéshús csíkokra vágva-ki melyiket szerei jobban,
- 3 szál póréhagyma, 2 nagyobb fej vöröshagyma,
- 1 csomag sós,pörkölt földimogyoró,
- fűszerek: bors,chilipor, olaj, Házi Arany wok fűszerkeverék
- 4-5 ek szójaszósz, 1 csomag spaghetti tészta,
- 1 konzerv bébikukorica,
- szeletelt gomba ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük,majd lefedve félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk,felszeleteljük. a pórét karikára, a vöröset kockára. Nem kötelező wokban készíteni, tehát egy méllyebb falú edényben 3 ek olajon lesütjük a húst és a vöröshagyma felét,majd hozzáadjuk a mogyorót. Pár percig együtt sütjük. Addig kisebb darabokra vágjuk a kukoricát-ahogy szeretjük-,majd beletesszük a gombával együtt az edénybe. 5 percig együttsütjük,ezután a póréhagyma felét is hozzáadjuk. Amikor kicsit megfonnyadt a póréhagyma, 4-5 ek szójaszószt adunk hozzá és megfűszerezzük. Felforraljuk,és kész is.
Egy másik méllyebb edényben 3 ek. olajon a maradék hagymát megfonnyasztjuk, majd 2-3 ek szójaszószt adunk hozzá, és beleforgatjuk a félretett tésztát. 1-2 perc alatt összesütjük. És kész is:)
Jó étvágyat!
Tipp: Más zöldségeket is lehet a tésztához lesütni plusszban.Én sárgarépát és brokkolit is szoktam.
Utolsó kommentek