Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagylo (1) kagyló (2) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Gombás tejszínes mámor

2008.04.14. 22:54 - mutant

Címkék: burgonya gomba csirkemell tejszínes petrezselyem

Igazából ezt a nevet én adtam neki,mert minden van benne,amit szeretek és baromi könnyű elkészíteni, ahhoz képest, hogy több elemből áll. 3 részből álló fogásról van szó, mindegyiket külön-külön írom le. Tálalása: jobb oldalra köret, balra, félig a köretre fektetve a félbevágott hús, majd a kettő közé 3-4 ek szósz...

 

1. LÉPÉS

 

 

 

A hús:

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók 4 személyre:

 

4 szelet csirkemell vagy filézett comb,

4 szelet bacon vagy gépsonka-ki melyiket szereti jobban-,

15-20 dkg juhtúró vagy márványsajt-mindkettővel nagyon finom lesz-,

1 dl olaj, folpakk

só,bors,fokhagymapor vagy granulátum ízlés szerint illetve fogpiszkáló,ha kell az összetűzéshez

Előkészítés:

A csirkemelleket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk őket, majd megfűszerezzük őket és az olaj 3/4-ét ráöntjük,majd összeforgatjuk, hogy a fűszerek és az olaj mindenhova eljussanak. A csirkemellekre ráteszünk egy szelet bacont/gépsonkát, maj megkenjük a juhtúróval/márványsajttal, ezután feltekerjük, és ha kell összetűzzük a fogpiszkálóval. Ezután folpakkba csavarjuk egyenként őket, és a hűtöbe tesszük, amíg elkészítjük a második elemet.

 

2. LÉPÉS

 

 

A köret:

 

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

4 db burgonya,

2 db tojás,

só, bors, ízlés szerint 2-3 ek olaj,

 

 

 

 

Elkészítése:

 

A burgonyát meghámozzuk, majd egészben puhára főzzük őket. Ezután a nagyobb lyukú - vagyis az almareszeló részén- reszelőrészen lereszeljük, megfűszerezzük, az olajat 2 részre osztjuk, és az első részét egy serpenyőben felhevítjük. A bekevert burgonyát 4 egyenlő részre osztjuk,majd a kezünkkel a 4 részből 2-t kilapítunk- mint a fasírtot, csak nagyobbra és vékonyabra -,majd a 2-t beletesszük a serpenyőbe. Amíg az egyik része pirul, felütjük az egyik tojást, majd felverjük. ezután a 2 sütésben lévő burgonyafasírtra önjük,és 1-2 perc sütés után a másik felére fordítjuk, majd a másik felét 2-3 percig sütjük. A megmaradt burgonyát és tojást ugyanígy elkészítjük.


 

 

3. LÉPÉS: KISÜTJÜK A FÓLIÁBÓL KICSOMAGOLT HÚSOKAT EGY SERPENYŐBEN A MARADÉK 1/4 OLAJJAL


 

 

4. LÉPÉS

 

 

A szósz:

 

4-5 db champignongomba,

2 nagy fej vöröshagyma,

2 dl főzőtejszín- a sűrűből 1 deci is elég-,

2-3 szál petrezselyemzöld, só bors ízlés szerint,

2 ek olaj.

 

Elkészítése:

 

A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, majdapró cikkekre vágjuk, de szeletekre is lehet. A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, amiben a húst kisütöttük, ha kell hozzáadjuk a 2 ek olajat. A hagymát megpirítjuk, majr rádobjuk a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Amíg párolódik, felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Majd nagyobbra kapcsoljuk a lángot, hogy a víz, amit a gomba enged, elfőjjön. Ha a sűrűbb tejszínnel csináljuk, akkor nem kell elforralni. Ezután ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a petrezselyemzöldet, és fél - 1 percig fözzük.