Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagylo (1) kagyló (2) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Paella

2008.08.11. 09:47 - mutant

Címkék: rák könnyű recept gyors rizs kagyló egyszerű tintahal paella

Kinek lenne kedve órákat a sütő fölött görnyedve ténykedni a nagy melegben? Senkinek. Épp ezért találták ki a spanyolok ezt a gyors és mégis laktató ételt, amelyet szívesen fogyasztok salátalevéllel és paradicsommal. A paella szó serpenyőt jelent,tehát egy könnyű, gyors serpenyős ételről van szó. Ez most a tengergyümölcseis verzió, de a paella lényege,hogy bármilyen zöldséget kombinálhatunk bármilyen húsfélével, így maradékokból is fantasztikus paella készíthető...

Hozzávalók(4 személyre):

 

-20 dkg garnélerák

-20 dkg kagyló

-20 dkg tintahal /ezeket fagyasztva,egycsomagban alegegyszerűbb megvenni/

-1 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-2 db californiai paprika-2-féle színből

-1 póréhagyma

-20 dkg zöldborsó

-1 db pardicsom

-3 dl húsleves vagy zöldségleves

-1 tk citromlé

-1 dl fehérbor-lehetőleg száraz

-só,fehér bors,curry, petrezselyemzöld,chilipor-de paprikát is lehet bele vágni-,oregano,bazsalikom, olivaolaj

-30-40 dkg rizs-én többel szeretem,mert nagyon szeretem a rizst:)

Elkészítése:

A zöldségeket és ha a tintahalhúst olyan csomagban vettük,hogy egybe van, felkockázzuk. A póréhagymát is,de azt félretesszük. Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd rátesszük a tintahalat.1-2 percig pároljuk,majd hozzáadjuk a többi zöldséget és húst. ha egycsomagban vettük,fagyasztva,akkor egyszerre tesszük bele a húsokat.Szeretem,ha a zöldségek kicsit roppanósak maradnak,így csak 8-10 percig hevítjük. Közben megfűszerezzük ízlés szerint. A rizst kiforgatjuk egy kevés felhevített olajon, majd hozzáadjuk a húsleves és a bort. Belekeverjük a már elkészült zöldséges húst és  a póréhagymát a zöldrészével együtt. Ezután kb. 5-8 percig pároljuk fedő alatt, majd meglocsoljuk a citromlével és meghintjük az apróravágott petrezselyemzölddel. Serpenyőben illik tálalni.

Jó étvágyat hozzá!