Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Citromos ricotta krémtorta

2008.08.20. 17:09 - mutant

Címkék: édesség desszert citromos ricotta krémtorta

Egyszerű,finom...Én imádom!!!

Hozzávalók 6 személyre:

- 60 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez

- 100 g darált háztartási keksz

- 50 g darált mandula

- 3 citrom

- 250 g dobozos Ricotta sajt

- 150 g natur joghurt

- 3 tojás

- 1 ek étkezési keményítő

- 90 g cukor

- 1 ek méz...

 

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük a kekszbe és végül hozzáadjuk a mandulát. Egy magasfalú, 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a kekszes keveréket az aljára terítjuk;lenyomkodjuk. 10 percre a sütőbe tesszük,majd hagyjuk kihűlni.Ezalatt lereszeljük 2 citrom héját majd kifacsarjuk a levüket. Kikeverjük a ricottát a joghurttal, a tojásokkal, a keményítővel, a cukorral, a citromok levével és héjjával, míg egynemű nem lesz, vagy habverő segítségével felverjük. Öntsük a masszát a kekszes alapra, majd 45-50 percre tegyük az előmelegített sütöbe, amíg kissé megbarnul és szép aranybarna színt nem kap, majd hagyjuk legalább egy órát hűlni. Amikor kihűlt, tegyük ki a formából. A maradék citromot karikázzuk fel vékonyra, tegyük forrásban lévő vízbe, hogy ellepje. 5 percig főzzük, majd csöpögtessük le. A mézet lassú tűzön melegítsük meg, de ne hagyjuk, hogy felforrjon. Mártogassuk a mézbe a citromkarikákat, majd rendezzük el a tortán.

 

Jó étvágyat!

 

Tipp: Nagyon finom még: szederrel vagy ribiszkével vagy naranccsal a citromkarika helyett. Illetve mascarponéval is elkészíthető ricotta helyett.