Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Chili con Carne 2.

2008.08.27. 14:01 - mutant

Címkék: könnyű recept hús gyors paradicsom egyszerű chili con carne

Szombaton szülinapi bulit csnáltam,de sajnos bedöglött a fényképezőgép, így nem tudtam lekapni a finomságokat,melyeket készítettem. Viszont új receptet találtam ki a Chili con carne elkészítésére, mely gyorsabb,mint a másik. Én bográcsban készítettem el 10 személy részére. De a 4 személyes adag verzióját teszem fel...

Hozzávalók:

- 2 doboz vörös vagy feketebab konzerv

- 1 doboz kukoricakonzerv - 2 nagy fej vöröshagyma

- 2 fej lilahagyma

- 2 doboz hámozott és felkockázott paradicsomkonzerv

- 2 piros kaliforniai paprika

- 35-40 dkg darálthús (mindegy,milyen)

- fűszerek: őrőlt paprika, só,bors,oregano,bazsalikom,chilpehely vagy por vagy chilipaprika,1 teáskanál fahéj

- 4-5 ek. olaj vegyesen: olivaolaj és napraforgóolaj valamint kb.5-6 dl víz

Elkészítés:

Először is mindent összedarabolunk: kockára: vöröshagyma, kaliforniai paprika. A lilahagymát félholdra, a póréhagymát pedig kettévágjuk a fehér rész végződésénél és külön tesszük a karikáravágott zöldet és a fehéret. Mindkettőre szükség van! A vöröshagymát megpirítjuk az olajon. Majd hozzáadjuk a húst,és amikor megpirult, hozzátesszük az őrőlt paprikát. Ezután beletesszük a póréhagyma fehér részét és az összes konzervet,melyeknek a levét előzőleg leöntöttük. 1-2 percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük a vízzel és beletesszük a fűszereket. Amikor felforr, hozzáadjuk a maradék felaprított zöldséget és ha kell,még ízesítjük az ételt. Kb. 5 percig forraljuk magas lángon "et Voilá!" kész is van! Tejföllel és tortilla chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tipp: Tálalás előtt egy kis lime facsart levével még pikánsabbá tehetjük az ízvilágát! /kép: Google/