Még mindig fogyirecept:)
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 szelet sovány sertéshús
- 10 dkg gomba
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 2-3 ek olaj, 1 dl víz
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 tojás
- só,bors, őrőlt szerecsendió
- 1 fej vörös- és 1 fej lilahagyma
Elkészítés:
A hússzeleteket felnyitjuk úgy, hogy kis tasakok legyenek belőlük, sózzuk, borsozzuk őket. A tisztított és apróravágott zöldségféléket a vágott petrezselyemzölddel az olajon, a vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojást és a hússzeletekbe töltjük, fogpiszkálóval összetűzzük, alumínium fóliába csomagoljuk úgy, hogy a leve ne folyhasson ki. Én a kér végét szoktam összecsavarni,mint a szaloncukornál:) Tepsibe rakjuk, és közepesen forró sütőben 25-31 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. De rizzsel-főleg barnával- kevesebb szénhidrátot tartalmaz, így kevesebb kalóriát is!
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek