Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Vodkás fügetorta

2008.12.03. 12:10 - mutant

Címkék: füge vodka karácsony torta

Hozzávalók:

 

Gyúrt tésztához:

300 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál fügés vodka
175 g lágyvaj vagy margarin

A morzsához:

100 g búzaliszt
50 g cukor
75 g lágyvaj vagy margarin

 

A krémhez:

1 tasak Lapzselatin
200 g túró
300 g natúr joghurt
50 ml fügés vodka
60 g cukor
250 ml tejszín

Ezenkívül:

2 füge

Elkészítés:


A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket (26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk.
A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk.
A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük.
A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához.
Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük.
Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk.
A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2 - 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp: A fügés vodkát házilag is elkészíthetjük: Plusz 2 db fügébt beáztatunk 1 éjszakára felvágva a vodkába.

Jó étvágyat!

 

· 1 trackback