Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Bazsalikomos hideg paradicsomleves vodkás habgaluskával

2008.12.07. 08:00 - mutant

Címkék: leves vodka paradicsom

Hozzávalók (4 személyre):

- 50 dkg friss paradicsom vagy hámozott paradicsomkonzerv, ebben az esetben egy friss paradicsomra is szükségünk van

- 1 ek étolaj

- 1 ek liszt

- 1 fej vöröshagyma

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 csokor bazsalikom

- 2 erőleveskocka

- 1 ek cukor, só, bors

 

A habgaluskához:

- 2 tojásfehérje

- 1/2 ek cukor

- 1 ek ( kb. 3 cl) vodka

 

Elkészítés:

  A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A bazsalikomot megmossuk, csokorba kötjük. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Egy paradicsomot kimagozunk, a húsát kockára vágjuk, őrölt borssal meghintjük, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
  A vöröshagymát az olajban megizzasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, felöntjük 6 dl vízzel, beletesszük a paradicsomot, a bazsalikomot és a leveskockát. Sóval, cukorral, borssal ízesítjük, felforraljuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, azaz világos rántást készítünk, folyamatos keverés közben felhabzásig melegítjük. A rántással besűrítjük a levest. Néhány percig tovább forraljuk, ha szükséges, utána ízesítjük. A bazsalikomot kivesszük, majd a levest botmixerrel pürésítjük, leszűrjük. Vízfürdőben szobahőmérsékletűre, majd hűtőszekrényben 6-8 C-ra hűtjük. A tojások fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és a vodkával félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Forrásban lévő enyhén sós vízben, két kanál segítségével galuskákat szaggatunk, megfőzzük. Előhűtött csészékbe vagy tányérokba elosztjuk a kockára vágott paradicsomot, rámerjük a hideg levest, a tetejére helyezzük a vodkás habgaluskát.