Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Bárányragu tejfölös-juhtúrós galuskával

2009.01.12. 08:00 - mutant

Címkék: bárány galuska nokedli juhtúró

Köszönöm a türelmet, kedves olvasók. Ma édesapám egyik receptjét teszem közzé, bár én nem eszem a bárányhúst:) De ezt a galuskát pörkölthöz is szoktam készíteni.

Hozzávalók (4 személyre):

A raguhoz:

- 1 kg csontozott bárányhús: legjobb lapockából vagy combból

- 3 nagy fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 5 dl húsalaplé. kockából erőleves kockát ajánlok

-1 ek kakukkfű

- olaj, só, bors, víz

- 3 db fehér/TV paprika

 

 

 

 

 

A galuskához:

- 2 db tojás

- 1/4 kg liszt

- víz

- só

- 15 dkg juhtúró/gomolyatúró

- egy doboz 450 g-os tejföl

 

Elkészítés:

A húst és a hagymát felkockázzuk. Utóbbit olajon üvegesre pároljuk. Majd rádobjuk a felkarikázott paprikát, ha ez megpriult, a húst, és azt is lepirítjuk. Felöntjük az alaplé felével, majd fedő alatt kis lángon 20 percig főzzük, ezután levesszük a fedőt és nagy lángon elforraljuk a levét. Hozzáadjuk az alaplé másik felét, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket is belenyomjuk, és megismételjük a műveletet. Kóstolás után ízestjük sóval, borssal, kakukkfűvel, és ha még nem puhult meg a hús vagy ha szaftosabban szeretjük, 1-2 dl vizet hozzáadva újra felforraljuk/tovább pároljuk. (Magyarul tokányt készítünk a bárányból:)

Nokedlit készítünk a hozzávalókból, majd sós-olajos lobogó vízbe szaggatjuk és kifőzzük.

Tálaláskor a galuskát tesszük először a tányérra, majdl a kakukkfüves ragut, végül a tejfölt.

 

 

  Jó étvágyat!