Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Ebéd-Vacsora ajánlat

2009.04.16. 11:07 - mutant

Címkék: diéta recept hagyma gomba gyors paradicsom sertés csirkemell étrend

Ma 2 receptet osztok meg veletek, melyet ebédre és vacsorára korlátlanul fogyaszthattok a diéta alatt.

Gombás-zöldbabos hal

Hozzávalók (4 szelet halhoz):

- 4 szelet fagyasztott hekk-filé

- 1/2 cs teavaj

- 30-40 dkg laskagomba

- 30 dkg fagyasztott zöldbab

- só, bors, 1 nagy gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítés:

A vaj felét egy serpenyőben felhevítjük, majd amikor már nagyon forró, rádobjuk a halakat és fedő alatt sütjük. Így nem fröcsög ránk a vaj, valamint a halak is egyben maradnak sütés után. 3-3 percig sütjük oldalanként, de ez a mérettől is függ. Fordítás előtt vegyük le a gázról természetesen. Amikor megsültek, tegyük egy tálra őket. Dobjuk a vajra a fokhagymát pár másodpercre, majd tegyük rá a felszeletelt gombát. Amikor elforr a leve, tegyük rá a zöldbabot és fedő alatt pároljuk 2 percig. Majd forraljuk el a levét, ekkor dobjuk rá a vaj másik felét. Sózzu,borsozzuk. A zöldségragut a halrahalmozzuk tálaláskor.

 

 

 

 

 

 

Görögtál

Hozzávalók(4 személyre):

- 4 szelet sovány sertés- vagy csirkehús(cs.melle vagy cs.felsőcomb csont nélkül,pulyka is lehet)

- görög fűszerkeverék, bors, olaj, bazsalikom

- 4 db paradicsom

- 1 db kígyóuborka

- 3-4 db Medvesajt (kevésbé zsíros, mint a Feta)

- 1 nagy fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj

-  1 doboz natur joghurt

- ízlés szerint olivabogyó

Elkészítés:

A húst klopfolás után csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd megsütjük az olajon. A salátáhozvalókat összevágjuk: mindet kockára, kivéve az olivabogyót, amit egyben hagyunk és a lilahagymát, amit félholdra szeletelünk. Öntet: Joghurtba belereszeljük a fokhagymát, majd görögfűszert, bazsalikomot és borsot teszünk bele. Aki a csípőset kedveli, chiliport is tehet bele. A hús mellé tesszük tálaláskor.