Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Köretvarriációk

2009.06.10. 12:41 - mutant

Címkék: burgonya köret fokhagyma nokedli juhtúró

Amikor az ember többre vágyik a tört- és sültkrumplinál:)

Illatos burgonya:

 Hozzávalók:

- újburgonya

- olaj (legjobb az olivaolaj)

- só, bors, kakukkfű, bazsalikom 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát alaposan, dörzsölgetve megmossuk. A héjja maradjon! Egy tepsit kiolajozunk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgánykat félbevágva a tepsibe helyezzük. Egy edünyben olajjal elkeverjük a fűszereket, majd meglocsoljuk vele a burgonyákat és készre sütjük őket. Előnye, hogy ameddig sül, mi kényelmesen el tudjuk készíteni a húst:)

 

Juhtúrós nokedli

Hozzávalók:

- liszt

- tojás

-víz

- tejföl

- juhtúró

- só, bors, olaj

Elkészítés:

első variáció: A nokedli tésztájába belekeverjük a juhtúrót, majd sós-olajos vízbe szaggatva kifőzzük. Tálalás előtt elkeverjük a tejföllel.

második variáció: Hagyományosan elkészítjük a nokedlit, majd a juhtúróval elkevert tefjölbe forgatjuk.

Pörköltekhez ajánlom. De van, aki a naturhúsokhoz is kedveli:)

 

Tejes-fokhagymást törtburgonya:

Hozzávalók:

- 1 l tej (kb 2 kg burgonyához)

- egy kk cukor

- ízlés szerinti fokhagyma mennyiség

- só, bors

- burgonya

Elkészítés:

A tejet elkeverjük a cukorral. A megtisztított és kockára vágott burgonyát beletesszük, majd sózzunk, borsozzuk és belenyomjuk a gokhagymagerezdeket (természetesen fokhagymanyomóval:). Amikor készre főtt egy tálba leszűrjük a levét és törés közben adagoljuk a burgonyához, ameddig megfelelő állagot nem kapunk.

 

A hasábburgonyát is feldobhatjuk különböző fűszerekkel, ha rögtön a kisülés után megszórjuk. Az általam használt fűszerek: oregano, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű.

 

Illetve halhoz ajánlom a fokhagymás-citromos burgonyát:

Hozzávalók:

- fokhagyma

- 1 citrom leve

- burgonya

- vaj

- só, bors

Ekészítés:

A burgonyát megtisztítjuk és kockára vágva puhára főzzük sós vízban. A vajat habzásig hevítjük, majd az apróravágott fokhagymát és a leszűrt burgonyát is rádobjuk. 2-3 percig pirítjuk, majd a citrom levéből adunk hozzá ízlés szerint.