Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Bakonyi csirkecomb,ahogy én szeretem

2009.11.16. 07:00 - mutant

Címkék: csirke gomba magyaros ajvár

Ez az étel számomra a kedvenceim összessége: gomba,csirke,tejföl...és persze csípősen:) Pénteken hát megcsináltam a sajátverziós bakonyi csirkecombomat. Teljes siker volt itthon. Természetesen nokedlivel és ecetes fejessalátával:)

Hozzávalók (4 személyre):

 - 4 db egész csirkecomb

- 2 nagy fej vöröshagyma

- 40 dkg champignon gomba

- 1 ek napraforgó étolaj

- 2 ek olivaolaj

- 2-3 ek teljeskiőrlésű liszt

- 1 kk őrőlt édesnemes paprika

- 15-20 dkg húsos szalonna

- 2-3 kk erős paprikakrém (Erős Pista, Ajvár, Csípős pirosarany...)

- 1 doboz tejföl

- só, bors, vegeta, fokhagymapor

- 3 dl víz

 

Elkészítés:

A combokat átnézzük, ha kell utánatisztítunk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy magasabbfalú tepsit kiolajozunk az étolajjal, majd beletesszük a combokat. Az olivaolajat elkeverjük sóval és borssal, majd egy ecsettel jól bekenjük a combokat. Így finom ropogósra sül a bőre. 200 fokos hőlégkeveréses sűtöben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. Nem kell finomravégni, ha jó hagymás, úgy a jó.:) A szalonnát szintén felkockázzuk, majd lepirítjuk. Amikor szépen lesült, hozzáadjuk a hagymát. Amíg pirul felszeleteljük a gombát. A hagymához adjuk a töröttpaprikát, és azt is lepirítjuk. Ezután a gomba következik, amire ha félig megpirult, ráöntjük a 3 dl vizet. Megfűszerezzük: sóval, borssal, fokhagymaporral, vegetával ízlés szerint. Fedő alatt felforraljuk. Addig a combokat meglocsoljuk a levükkel, ami a tepsiben keletkezett. Egy edényben elkeverjük a lisztet a tejföllel és a csípőspaprikakrémmel, majd a gombapörkölt levéből merve egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a pörkölthöz. Kb. 3-4 percig forraljuk, és szépen be fog sűrűsödni. Innentől kétféleképpen lehet folytatni:

1. A ragut a combokraöntve még 10-15 percig sütjük. Így a hús inkább megpárolódik, puhább lesz.

2. Az elkészült combot és a ragut külön tesszük ki az asztalra, így a comb bőre ropogós marad.

Jó étvágyat!