Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Vadak hete

2009.11.23. 11:28 - mutant

Címkék: recept hús szarvas vad

Ezen a héten vadételekkel ismerkedhettek meg. Ma a vadakról általában olvashattok egy összefoglalót.

A vadakat nem véreztetik ki teljesen elejtésük után, mint a vágóállatokat, ezért sötétebb színű a húsuk, és életmódjuk következtében az ízük is különleges. Elejtés után a belső részeiket eltávolítják és bűrükben pihentetik néhány napig őket, mert az meggyorsítja a vadhús izomrostjainak puhulását, valamint az ízanyag képződését.

Az erdei vadak közül a legkeresettebb az őz. Legértékesebb részei: gerinc, lapocka, comb.

A szarvas húsa kevésbé népszerű, legértékesebb része a bélszín vagy más néven a vesepecsenye. A többi része inkább párolásra alkalmas. Mi nem rég pörköltet főtünk combból.

Legnépszerűbb a nyúl, húsát leggyakrabban párolva készítik, de a nenám (nagynénim:P) rántva készíti a leggyakrabban. De a gerincet a csontjáról lefejtve angolosan is süthetjük.

A vaddisznót leginkább főzik, de ha fatal, akkor sütve is kiváló.

A vadszárnyasokat felhasználásuk előtt ajánlatos néhány napig tollastól szellős, hűvös helyen vagy hűtőkamrábanfejjel lefelé pihentetni.

Mivel a vadhúsok általában szárazak, így érdemes elkészítésük előtt pácolni, száraz vagy nedves pácban, szalonnával tűzdelni, valamint kisebb vadszárnyasokat szalonnába burkolni.

Páclé készítése:

Hozzávalók:

- 1 l ecet

- 2 l víz

- 10 dkg fehérrépa

- 10 dkg sárgarépa

- 10 dkg zeller

- 20 dkg vöröshagyma

- 1 fej fokhagyma

- 2 db babérlevél

- 1/2 cs egész bors

- kakukkfű

- borókabogyó

Elkészítése:

A zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, a fűszereket hozzáadva az ecetes vízzel jól felforraljuk. Ha kihűlt, a fokhagymával megtűzdelt vadhúst belehelyezzük. Néhány napig bennehagyjuk. Időközönként ajánlatos a húsokat megforgatni a lében.