Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Újrahasznosítás

2010.02.01. 07:00 - mutant

Címkék: újrahasznosítás könnyű recept palacsinta sajt pizza pizzatészta spaghettiszósz

Rég volt bejegyzés, elnézést kérek, eléggé sok volt a dolgom és az egészségemmel is gondok voltak.

Bolognai spaghetti:

Nekem sokszor sikerül több szószt csinálnom, mint tésztát, mert itthon mindenki máképp szereti. Én pl. sok-sok szósszal:) Ezért a maradék szószból még 5-féle ételt szoktam kreálni:

 

Bolognais palacsinta:

Hozzávalók:

- tojás

- zsemlemorzsa

- olaj

- liszt

- tej, de a palacsinta tésztáját vizzel is készíthetjük:)

- maradék spaghettiszósz

Elkészítés:

Az elkészített palacsintákba a maradék szószt elosztjuk, 2-szer félbehajtjuk, majd a jóöreg: tojás-majd liszt-majd zsemlemorzsa állomások után a felhevített olajban barnára sütjük. Törtburgonyával a legfincsibb, de mi így magában is meg szoktuk enni:) Lehet turbózni úgy, hogy sajtot is teszünk bele.

 

Bolognais csiga

Hozzávalók:

- leveles tészta

- a szósz

- sajt

- vaj

Elkészítés:

A leveles tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a szószt elkenjük rajta egyenletesen. Feltekerjük és szeleteléskor ami létrejön, az csigaház alakú lesz. Elfektetjük őket a tepsiben, megkenjük olvasztott vajjal, majd reszeltsajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ezt is turbózhatjuk pl. egy kis gombával. 

 

Bolognais melegszendvics

Hozzávalók:

- a szósz

- kenyérszeletek

- sajt

Elkészítés:

A kenyerekre elosztjuk a szószt, majd reszelt sajttal megszórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük.

 

Bolognais minipizza:

Hozzávalók:

- a szósz

- leveles tészta

- sajt

Elkészítés:

Az elnyújtott tésztából nagy pogácsaszaggatóval kivágunk pár minipizzát. Elosztjuk rajtuk a szószt, megszúrjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Bolognais táska

Hozzávalók:

- levelestészta

- vaj

- a szósz

Elkészítés:

Az elnyújtott tésztából kb 5x5 centis négyzeteket vágunk, majd egy kanál szószt teszünk a közepükre, széleiket megkenjük olvasztott vajjal, hogy később jobban tapadjanak. félbehajtjuk, elegyengetjük a szószt, majdkeresztben is félbehajtjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, és 180-200 fokos sütőben szép barnára sütjük.