Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Mázas sonka sárgatúróval

2010.03.31. 15:56 - mutant

Címkék: húsvét túró méz sonka

Nem,nem "attól" sárga a túró:):)

 

Hozzávalók 4 főre: 

a sonkához:

  • kb 80 dkg-os kötözött,
  • hagyományos érlelésű comb,
  • 2 ek méz,
  • 1 tk Erős Pista,
  • 1-2 ek méz

sárga túróhoz:

  • 1 l zsíros tej,
  • 10 tojás,
  • 4 ek nádcukor,
  • 1 mk só,
  • 1 marék mazsola

 

 

Elkészítés:

A sonkát főzzük meg puhára. A tejet forraljuk fel a sóval, és a cukorral. A tojásokat verjük fel alaposan. Amikor forr a tej, öntsük hozzá a tojásokat. Folyamatos keverés mellet sűrítsük be a tejet. Először sodó állagú lesz, de ennél tovább kell főzni. Egészen addig, amíg a tojás apró darabokra össze nem ugrik, és a tejsavó ki nem csapódik.
Vegyünk egy ruhadarabot (pl. textil pelenkát), tegyük egy öblös, és mély tálra.
Ebbe szedjük bele a masszát. A levet nem kell beletenni. Kössük össze a ruha száját, akasszuk egy fakanálra, és egy éjszakán át lógassuk így a hűtőben.
Másnapra sajtszerűen szeletelhető állagú lesz.
A sonkát sütés előtt kenjük le a pác felével.
Tegyük 180 fokos sütőbe, és maximum 10 percig grillezzük így.
Még forrón kenjük át a máz másik felével.