Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Répatorta

2010.06.01. 12:41 - mutant

Címkék: répa torta recept sütemény

Hozzávalók:

 

Piskótatésztához:

  • 7 tojássárgája
  • 7 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 400 g darált mogyoró
  • 400 g finomra reszelt répa
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 75 g rumban áztatott mazsola

Díszítéshez:

  • vaníliás porcukor
  • darált pisztácia
  • előfőzött bébirépa

A sütéshez vaj.

Elkészítés:

Előkészítjük a mazsolát; sütés előtt 2-3 órával a rummba áztatjuk a mazsolát. Egy 26 cm-es kapcsos sütőformát kivajazunk, megszórjuk darált mogyoróval, félretesszük. A sütőt előmelegítjük: légekeverésesnél 160 fokra, alsó és felső sütésnél 180 fokra.

 

 

 

Összeállítjuk a tésztát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját robotgéppel legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a citromhéjat és a sót, majd még 2 percig verjük. A mogyorót és a reszelt répát is hozzáadjuk. A sütőporral elkevert lisztet is hozzászitáljuk, majd a mazsolát és a tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk, majd a sütő alsó részében készre sütjük 50-60 perc alatt. 10 percig a formában hagyjuk, majd sütőpapírral fedett sütőrácsra tesszük. Elrendezzük rajta a répákat, megszórjuk a vaníliáscukorral elkevert porcukrral és a darált pisztáciával. Hagyjuk kihűlni. Ez utóbbi hozzávalókból bevonót is készíthetünk: 1-2 ek vízzel felforraljuk a porcukrot, a citrom felének a levét hozzáadjuk. A répákat elrendezzük, majd a masszával meglocsoljuk és megszórjuk a pisztáciával. Variálhatjuk különböző töltelékekkel is a tésztát. Ez a tészta alaprecept:)