Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Pikáns rakottas patiszonnal

2010.09.13. 06:00 - mutant

Címkék: burgonya recept hús paradicsom pulyka sertés patiszon csillagtök

Az itthon található dolgokból kreáltam vasárnapi ebédre. Kaptunk ajándékba patisszont (csillagtök) és nem akartam, hogy kárba vesszen.

 

 

Hozzávalók:

 

- 8-10 db közepes vagy nagy burgonya

- 1 nagy vagy 2 kisebb patisszon (csillagtök)

- 4 db paradicsom

- fél kg darálthús

- olaj

- 1 nagy fej vöröshagyma

- só, bors, oregano, bazsalikom, fokhagymapor, töröttpaprika

- 1 ek sűrített paradicsom

- 3-4 karika erős zöldpaprika

- 20 dkg trapista vagy eidami sajt

 

 

Elkészítés:

 

A tököket megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A 4 legkisebbet felkockázzuk, a szeleteket lesózzuk és fél órára állni hagyjuk. A burgonyákat megmossuk és feltesszük egy kis sóval, hogy a héjukban főjjenek meg. A paradicsomokat felkarikázzuk. A hagymát megtisztítjuk majd finomra vágjuk. 1-2 ek olajon megpirítjuk egy kis sóval. Amikor üvegesre párolódott, meghintjük töröttpaprikával. Rádobjuk az apró kockákra vágott tököt, a zöldpaprika karikákat és felkockázunk 3-4 paradicsomszeletet is, majd azt is hozzáadjuk. Jöhet rá a darálthús, majd fedő alatt közepes lángon összepároljuk úgy, hogy egyelőre sót adunk csak hozzá. A szeletekre vágott tökökről leitatjuk a vizet majd olajon elősütjük őket. Közben borsozzuk mindkét felüket. A húsos raguhoz hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Egy jénait vagy magasfalú tepsit kivajazunk vagy olajozunk, ki melyiket kedveli jobban. A burgonyákat meghámozzuk és a felüket a tepsi aljába tesszük, erre jön a paradicsom, majd a tökök és a ragu fele, miután elforrta a levét. Újabb burgonyaréteg, paradicsom, tök, ragu. A tetejére sajtot reszelünk majd meghintjük még oreganoval és bazsalikommal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor a sajt is megpirul a tetején kész is:)