Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Levesek hete

2011.01.10. 06:00 - mutant

Címkék: leves újrahasznosítás recept hús gyors

Minden nap egy új leves recept érkezik. Fotókat is szívesen várok bármelyik ételről, amit elkészítetek a blogról, illetve,ha alakítotok egy-egy recepten, azt is szívesen fogadom:)

Biztosan sokan vannak úgy, hogy vasárnap megfőzik a családnak a nagy lábas húslevest, és még szerdára sem akar elfogyni. Ennek oka ugye a változatosság hiánya. Itt egy mód, ahogyan feldobhatjuk.

 

Húsleves parmezános galuskával

 

Hozzávalók:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 8-10 dkg parmezán sajt
  • szerecsendió, só, bors
  • fél citrom reszelt hája
  • 1 l húsleves

Elkészítés:

A megmosott tojásokat felütjük és a zsemlemorzsát, a citromhéjat, a szerecsendiót, sót, borsot hozzákeverjük. A vajat habosra verjük, beletesszük a reszelt parmezánt és a tojásos masszához keverjük. A húslevest felforraljuk, egy kis szerecsendióval ízesíthetjük, vagy akár pár csepp citromlével. A masszát kanállal beleszaggatjuk. 5-7 perc alatt megfőnek, ez a méretüktől függ. Ha galuskaszaggatóval csináljuk, akkor 2-3 perc is elég nekik.

 

 

· 1 trackback