Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Carbonara tonhallal

2011.02.10. 15:12 - mutant

Címkék: olasz recept tészta mártás tonhal egyszerű

Hozzávalók (4 szeméylre):

  • 500 g spagetti szélesmetélt vagy spaghetti tészta
  • 2 doboz jó minőségű tonhal konzerv
  • 3dl főzőtejszin
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 tojás sárgája
  • 10 dkg pannónia sajt
  • só, bors, oregano
  • fél citrom leve citromlé
  • 70 g zöld olivabogyó
  • 1 cs petrezselyemzöld


Elkészítés:


A tésztát a lobogó, sós vízbe dobom. Amíg megfő, elkészítem a mártást.
A konzervekről leöntöm az olajat, de egy evőkanálnyit kiveszek belőle, azt teszem a  forró serpenyőbe. Erre öntöm rá a tonhalat, megfűszerezem. Ha valaki csípősen szereti, az chilit is tehet bele. Mikor ezzel is megvagyok ,hozzáöntöm a tejszínt és a parmezán sajtot belereszelem. Ha összerottyant a sűrűségtől függően esetleg még a tészta főzőlevéből tehetek bele. Picit félre teszem és hagyon állni 1-2 percig majd hozzá keverem a tojás sárgáját. Vissza rakom a tűzre és ha felforrt, belefacsarom a citrom levét. A fogkeményre főtt tésztát állni hagyom a lében 2-3 percet még. Ezután leszűröm és leöblítem hideg vízzel, majd ráöntöm a szószra és összekeverem óvatosan.
Az olivabogyókat egészben vagy karikára vágva rászórjuk, azt is elkeverjük benne. Reszelt sajttal és egy kis aprított petrezselyemzölddel tálalom. 

Tipp: A múltkor scamorzával tálaltam és nyugtáztam, hogy nekem azzal a legfinomabb:D Valamint tehetünk bele gombát is, de készítettem már úgy is, hogy az olivabogyó helyett félbevágott koktélparadicsomot tettem bele, mert a párom nem rajong az oliváért. Csak a feketéért. Na, azzal még nem csináltam meg, de ha valaki elkészíti, szívesen publikálom:)