Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Csak lazán, görögösen...

2011.02.24. 06:00 - mutant

Címkék: csirke gyros görög könnyű recept hagyma gyors paradicsom egyszerű

Ha már tegnap a pitáról volt szó, pár ötlet, amivel kínálhatjuk:) Jó magam le vagyok döbbenve, hogy van, aki pénzt ad ki Gyros alapért. A nyári grillezés mindig nagy élmény volt és lesz is a családunkban. párom is annyira megszerette, hogy alig várja a napsütést. Akkor faterommal, barátaimmal kiülünk és sütögetünk. hamburger, hot dog, steakek, na és a Gyros természetesen.

 

Hozzávalók (4 db pitába):

  • 40 dkg hús (szeletelhető: csirkemell, sertéslapocka, marha,vagy bármilyen hús,amit kedvelünk)
  • 1 kis pohár joghurt
  • Gyros fűszerkeverék, só, bors, bazsalikom
  • 2-3 db paradicsom
  • jégsaláta
  • kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Először is a húst csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk. Legjobb, ha egy estén át áll, teljesen lefedve. A lila hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felszeleteljük félhold alakúra. Lesózzuk kicsit (ezt elég a fogyasztás előtt 1 órával). A paradicsomot és az uborkát felszeleteljük. Az uborkát megtisztítjuk, majd vékony karikára vágjuk. Egy kevés elég. A paradicsomot is vághatjuk karikára vagy szeletekre; félbe vágjuk, majd 3 szeletre a feleket. A salátát csíkokra szeljük. A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, gyros fűszert, sót, borsot, bazsalikomot is adunk hozzá. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

A húst a felhevített olajon megsütjük. 8 részre osztjuk. A pitába ez a sorrend: hús, zöldségek, 1 ek joghurt, megint hús, megint zöldség és a végén joghurt. Sült burgonyával tálalhatjuk még.

Tipp: Csípős joghurtot is készíthetünk; tegyünk bele chiliport vagy chili paprikát felaprítva. Valamint a joghurt helyett paradicsomos öntettel is lehet: készíthetjük friss paradicsomból vagy sűrített paradicsomból, esetleg előre előkészített és felkockázott paradicsomkonzervből. Ez esetben ugyanúgy megfűszerezzük, majd megfőzzük és állni hagyjuk 1-2 órára. Más zöldséggel is készíthetjük. Pl. kaliforniai paprikával. Ha bárány húsból készítjük, akkor a joghurtba fokhagyma helyett felaprított mentát is tehetünk.

Jómagam gyros tálként szeretem. A zöldségeket összekeverem, majd a tányérra helyezem. tehetünk rá egy kis feta sajtot is. Rá az öntet, mellé a hús és a pita. Úgy harapom hozzá:) És természetesen sült szalmaburgonyát is teszek mellé.