Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagylo (1) kagyló (2) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) salata (1) saláta (4) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Ketchup teszt

2011.04.29. 06:00 - mutant

Címkék: teszt könnyű recept paradicsom egyszerű

Mindenféle paradicsomos ételért rajongok. Éppen ezért a ketchup nálunk a legjobban fogyó élelmiszer. Megkóstoltam hát párat, és ez alapján összeállítottam egy Top 5-öt. Természetesen recept is lesz a végén:)

Figyelem! Ez a SAJÁT ízlésem alapján készült! Természetesen elfogadom a véleményeiteket, de ezt tartsátok szem előtt.

Először is pár sor erről a népszerű szószról:

"Különféle ízesítőkkel elkészített paradicsomsűrítmény; asztali ételízesítő." /Forrás: Kislexikon/

Történetét ITT találjuk.

5.Kalocsai csípős ketchup

 

Édeskés, közepesen sűrű. Frászt kapok a folyós és színtelen szószoktól (mint pl. a Reál-os). A csípőssége miatt került fel a listára. Azok közül, amiket kóstoltam eddig, ez és egy másik (lejjebb) kerülhetett fel ide.

 

 

4. Univer ketchup

Magyar terméket a magyar hasba!:) A cég termékei mint tudjuk nagyon jók, népszerűségük azt hiszem pont attól ilyen nagy, mert a hazai igényekhez és ízléshez igazodnak.

 

 

3. Heinz ketchup

Világmárka, Henry J. Heinz és szomszédja, L. Clarence Noble 1869-ben alapította meg az amerikai Pittsburgh peremén a Heinz Noble Company-t.A vállalat sok változáson átesett az évek során. Ma a cég 5700-féle terméke, 6 kategóriában a világ 200 országában kapható. Enyhén édes, de ami a listára feltette az a sűrűsége.

 

 

 

2. Globus csípős ketchup

 

A csípőssége mellet a paradicsom íz is kiválóan érezhető. És ettől kiemelkedő.

 

 

1.Globus nápolyi ketchup

 

Még a legolcsóbb mirelitből is valami éttermi fogást csinál:) Nem akarok ömlengeni, de tényleg kiváló. A múltkor például annyira későn végeztem, hogy csak egy mirelit pizzáért volt időm beugrani a boltba (Szoktam magam is készíteni tésztát,lefagyasztom, munkába menet előtt kiteszem, este készülhet is a házi pizza, de most még az sem volt:-/). Amit a szalámival művelt, az felér egy orgazmussal:D Ha otthon sütünk pizzát, ez szószként is isteni. Csak felkenjük a magunk gyúrta tésztára, rá ez a szósz és amit csak akarunk feltét.

 

Egy másik Globus terméket is ki fogok próbálni valamikor. Annyira kíváncsivá tett, hogy külön bejegyzést szánok neki. Ez pedig nem más, mint a Globus Bajor Hagymás ketchup. Ha csak kimondom összefut a nyál a számban!:)

/Képek: Google/

 

És a beígért recept!

 

Ketchup házilag

 

Hozzávalók (kb. 1,5 literhez):

 

  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 db őszibarack (több is lehet, attól függően, hogy ki mennyire szereti édeskésen)
  • 2 nagy gerezd fokagyma
  • 2 dl narancslé
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • 1 púpozott ek házi őrölt paprika
  • 3 ek (bor)ecet ( de ez is mehet bele ízlés szerint, ezzel szabályozzuk a savanyúságát)
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek mustár
  • Ha csípőset szeretnénk, akkor őrölt vagy friss chilit főzzünk bele!Vagy a pirospaprika legyen csípős;)
  • 2 ek oliva olaj

 

Elkészítés:

 

A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, és meghámozzuk. Ezután felkockázzuk. Lesózva félretesszük egy edényben. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olajon megpároljuk. Rászórjuk a paprikát, majd rádobjuk a paradicsomot. Jöhet rá a narancslé. Amikor felforrt, a megtisztított és felkockázott barack valamint fokhagyma kerül bele. Ha ismét felforrt, jöhet bele a többi hozzávaló. Innentől már csak hagyni kell közepes lángon, hogy összefőljön. Körülbelül 1 óra alatt készül el. Közben nézzünk rá, és amikor sűrűbb, kevergessük gyakrabban.

 

 

 

Ekkor kivesszük belőle a babérleveleket és átpasszírozzuk, vagy leturmixol. Kinek melyik szimpatikusabb. Sűrűségét vízzel szabályozhatjuk. Így szép sima mártást kapunk. Ki lehet hagyni ezt a műveletet, ha elég türelmesek vagyunk hozzá. Ilyenkor adjunk hozzá 1 dl hideg vizet és addig főzzük, míg minden elem össze nem vegyül benne.