Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Hideg gyümölcsleves

2011.06.29. 09:09 - mutant

Címkék: cseresznye leves gyümölcs banán könnyű recept gyors eper egyszerű

Van valaki egyáltalán, aki melegen eszi?:-)

Hozzávalók(5 literhez):

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg cseresznye
  • 4-5 db banán
  • 2 kk szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • 15-20 dkg kristálycukor (én kevésbé édesen szeretem,ezért a cukrot mindenki maga döntse el az ízlésének megfelelően)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1 liter narancslé (én most Olimpos vérnarancsból csináltam)
  • 3-3,5 liter víz
  • 1 db citrom

 

Elkészítés:

A vizet és a narancslevet feltesszük forrni. A citromot megmossuk, felét felkarikázzuk, a másik felének a levét belefacsarjuk. Addig a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, az epret megmossuk, a nagyokat negyedeljük, a kisebbeket felezzük. Amikor a víz már gyöngyözni kezd, de még nem forr, beletesszük a cseresznyét és a fűszereket. Amíg felforr, elkeverjük egy edényben a pudingporokat a tejjel, a tejszínnel, a cukorral és a tojás sárgájával. Ha a víz felforr, beletesszük az epret is. 1-2 percig forraljuk, közben vegyünk ki a léből és keverjük bele a tejes keverékbe. Magyarul végezzünk hőkiegyenlítést. Ezután az egészet keverjük össze. Forrás után 2-3 perc és kész is.

Legvégül beletesszük a felkarikázott banánokat, de ekkor már legyen elzárva a láng. Behűtve a legfinomabb. Még emlékszem, hogy a bátyám készített bele házi fagyit (nem,nem géppel!), amikor velünk lakott. Ha desszertként kínálom egy gombóc eper vagy egy gombóc vanília fagyit szoktam a tányérba tenni, és arra szedem a levest. tehetünk még bele ananászt is vagy meggyet. De akár szilvát vagy barackot is.