Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Paradicsomos húsgombóc

2011.06.30. 06:00 - mutant

Címkék: retro recept paradicsom mártás rizs egyszerű magyaros

Párom gyönyörűen letakarította a tűzhelyet. Nagy meglepi volt, örültem is neki. Annyira, hogy azonnal összekentem egy finom ebéddel:) Nagyanyáink receptje.

Hozzávalók (6 személyre):

 

  • 350 g sűrített paradicsom
  • 2 db fehér csont
  • 2 db TV paprika
  • 1,5 liter víz
  • 3-4 ek liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  •  só, bors, ételízesítő
  •  1 db erőleveskocka
  •  3 ek olaj
  •  2 ek házi törött paprika
  •  1,5 csésze rizs
  • 1 nagy tojás
  • Köretnek: 1 kg újburgonya kockára vágva és megfőzve
  • 80 dkg darált sertés hús

Elkészítés:

A csontokat feltesszük lassú tűzön főni. Egy óra múlva a paprikákat magtalanítjuk, félbe vágjuk és beletesszük. 20 perc múlva a darált húst, a rizst, sót, borsot, törött paprika felét, a tojást ételízesítőt és 2 gerezd reszelt fokhagymát alaposan összedolgozunk. Kiemeljük a csontokat és a masszából gombócokat formázunk A lébe tesszük.

 

 

Hozzáadjuk a leveskockát és a paradicsom pürét is. Közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd a paprikákat kiemeljük. Ha van a családban olyan, aki szereti, akkor természetesen maradhat.

 

Ezután az olajat felhevítjük, majd a zúzott vagy reszelt fokhagyma másik felét megfuttatjuk rajta. Ezután jöhet a liszt, majd a piros paprika. 1-2 perc pirítás után hideg vizet adunk hozzá.

 

A felmelegedett rántást 3 adagban adjuk a gombócok levéhez. Közben kóstoljuk, ha kell még, akkor fűszerezzük. Amikor szépen kiforrta magát és besűrűsödött a szósz, készen is vagyunk.

Tipp: Én most barna rizzsel készítettem. Ennek az a titka, hogy előtte egy nappal legalább 20 percet főzzük, mivel jóval lassabban fő meg. A Riceland barna gyorsrizse kiváló ehhez az ételhez. Nekem marad a curryből, azzal csináltam meg:) És magamnak jól teleraktam csípős darált paprikakrémmel;)