Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Mustáros-joghurtos pulykamell metélőhagymás tócsnival

2011.07.09. 11:23 - mutant

Címkék: csirke könnyű recept hagyma pulyka fokhagyma egyszerű

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kg pulykamell filé (csirkéből is lehet)
  • 3 ek mustár
  • 1 ek flekken fűszerkeverék
  • majoranna, só, bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fél csokor metélőhagyma vagy 2 ek szárított
  • 250 g natúr joghurt
  • 2-3 ek víz
  • 10-15 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • nagyobb adag olaj a tócsni kisütéséhez
  • 1 szép nagy tojás
  • 4-5 db nagy burgonya (öreg, nem újburgi)

 

Elkészítés:

Előző éjszaka bepácolom a csíkokra vágott húst. A vöröshagymát félholdra, a fokhagyma gerezdeket megfelezem. Egy jól zárható edénybe teszem a hússal. Egy másik kis edényben összekeverem a mustárt, az olaj felét, majorannát, sót, borsot, flekken fűszerkeveréket és lezárom. Ezután össze szoktam jól rázni. Keverni is lehet lezárás előtt persze. A hűtőben érlelem másnapig. Egy magasabb falu serpenyőben vagy egy szélesebb edényben az olaj másik felét felhevítem és ráborítom a bepácolt keveréket. Gyakran kevergetve addig pirítom, amíg a hús ki nem fehéredik. Ezután jöhet rá a víz. Fedő alatt 8-10 percig gyakori kevergetés mellett pároljuk. Ha a joghurt folyósabb, akkor csak simán ráöntjük, majd egy evőkanál liszttel meghintjük. Ha tömörebb, akkor előtte a lével és egy evőkanál liszttel vegyítjük, utána adjuk hozzá. 4-5 perc alatt szépen besűrűsödik.

A tócsni: A meghámozott burgonyát lereszeljük a nagyobb lyukú részen. Jól kinyomkodjuk, leöntjük róla ami kijött. Jöhet rá a tojás, a liszt (ebből hagyjunk egy keveset a kezünkhöz!), só, bors, metélőhagyma. Dolgozzuk el, hogy egy kellemesen formázható masszát kapjunk.

Olajat hevítünk, majd lisztezett kézzel korongokat formálunk és kisütjük.

 Fokhagymával, gombával, répával, almával is készíthetjük. Sőt, van, amikor zöldborsót teszek bele:)