Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Töltött túrós zsemle

2011.07.29. 13:43 - mutant

Címkék: könnyű édesség recept túró gyors desszert egyszerű

Az alábbi receptet a bátyám küldte. Nagyon gusztinak néz ki, érdemes kipróbálni!

" Azért írom így, mert van egy tojásos kolbászos, szalonnás változat is és azt is töltött zsemlének hívjuk...., de ez túrós és édes."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 6 zsemle
  • 0,5kg túró
  • 8dkg cukor
  • 5dkg mazsola
  • 2 cs vanillin cukor
  • két kanál tejföl,
  • 2db tojás
  • reszelt citrom/narancshéj
  • kb 1,5dl tej

 

 

 

Elkészítés:

A zsemlék tetejét kb. 2/3-nál levágjuk és kézzel elnyomkodjuk a belét (más azt szokta mondani, hogy kikaparjuk, de a mai zsemlékből nincs mit kikaparni). Egy jénaiba kb (25x40-es) sütőpapírt rakunk. Ez fontos, mert a végén tejet öntük a zsemlékre majd és a zsemlék lába a tejbe áll, ami csúnyán odaégne, ha nem a sütőpapír fogná fel... :S
Elkészítjük a tölteléket A fenti anyagokat a zsemlén és a tejen kívül összekeverjük és a zsemlékbe töltjük. (kicsit híg, de nem kell megijedni! A "kupakjukat" kifordítva a tetejére tesszük és egy kevés tölteléket ráteszünk. Mehet is a sütőbe 170-180°C-on, de ne légkeverősön, mert kiszárad!!! Úgy 35-40perc kell neki, mire pirul és a túró kicsit kidagad..., na ekkor fogjuk a 1,5dl tejet és édesre cukrozzuk, majd a tetejüket meglocsoljuk. nem kell aggódni, ha leszelad az aljukra, mert ahogy lógatják a lábukat a cukros tejbe, az felszívódik és megpuhítja a pirult páncélt is. A nyakon öntés után még kb. 5-7percig sütjük tovább, ki mennyire sötéten szereti... éééés kész is! Mi hidegen esszük ezért ma megcsináltam a holnapi ebédre"