Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Almás diós 2.

2011.10.25. 11:10 - mutant

Címkék: könnyű édesség recept tészta desszert egyszerű

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 ek tej
  • fél cs sütőpor
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 db alma
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • fahéj, citromlé ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaj
  • 8 dl víz

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 tábla Milka tejcsoki
  • 1 ek vaj
  • nagyon apróra vágott dió

 

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és porcukorral átszitáljuk egy edénybe. Hozzáadjuk a finomra diót, a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a tejet.
A tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval. Óvatosan a masszába forgatjuk. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát.
Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon szép barnára sütjük és hagyjuk ott kihűlni. Így elkerülhetjük, hogy összeessen a tészta. Ezután az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy edénybe tesszük, felöntjük a vízzel, cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és fahéjat adunk hozzá, majd lassú tűzön felforraljuk. Ekkor jöhet bele a pudingpor. Amikor besűrűsödik, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk kihűlni annyira, hogy még kenni lehessen. A piskótát ketté vágjuk, elkenjük a krém felét, megint piskóta jön, majd a krém. Hűtőbe tesszük egy óra hosszára. Jöhet a csokimáz, amit gőz felett megolvasztunk a vajjal. Elterítjük a megdermedt krémem. Végül megszórjuk a felvágott dióval. Dermedés után szeletelhetjük is (5-10 perc elég is hozzá). Tortaformában is készíthetjük. Ez a mennyiség egy 28 cm-es formába elég.