Finom receptek gyűjtőhelye. Saját szerzeményeket és észrevételeket is várok: haspokblog@citromail.hu És remélem, minél többen kipróbáljátok az itt leírt finomságokat.Várom visszajelzéseiteket is.

(A nem saját képek forrása Google,ezek azok,ahol nem találtok csak alapanyag fotókat.)

Címkék

ajvár (2) alma (7) amerikai (1) ananász (1) arab (3) atkins (5) avocado (1) bab (4) bacon (4) baguette (1) banán (8) bárány (2) békacomb (1) bemutatkozó (1) blog (3) bolognai (1) bor (2) borjú (1) brassói (1) burgonya (18) chili (3) chili con carne (2) chips (1) citrom (4) citromos ricotta krémtorta (1) cseresznye (1) csillagtök (1) csirke (15) csirkemell (7) csülök (1) cukkini (2) curry (2) desszert (21) diéta (9) édesség (15) egyéb (1) egyszerű (53) élesztő nélkül (1) eper (4) étcsokoládé (2) étrend (5) fácán (1) fagylalt (2) felfújt (1) fogyi (13) fokhagyma (4) füge (2) galuska (1) garnélarák (2) gesztenye (1) gnocchi (1) gomba (14) görög (1) grill (3) gyors (38) gyros (1) gyümölcs (1) hagyma (7) hal (1) haspók (1) hátszín (1) házias (1) hús (17) húsvét (4) indiai (1) joghurt (2) juhtúró (3) kacsa (2) kagyló (2) kagylo (1) káposzta (1) karácsony (4) karfiol (1) kávé (2) kaviár (1) kelkáposzta (1) kelttészta (1) kenyér (3) kínai (4) kiwi (1) koktél (6) kolbász (1) könnyű (43) köret (3) körte (1) krém (1) kukorica (2) kukoricaliszt (1) lazac (1) lecsó (2) lencse (1) lepény (1) leves (16) liba (1) magyar (1) magyaros (5) magyaros máj (1) máj (1) mandula (1) marha (2) mártás (13) medvecukor (3) méhcsípés (1) mexikói (7) méz (2) mozzarella (2) műsorajánló (1) mustár (1) narancs (3) nigella (1) nokedli (2) nyúl (2) olasz (9) oliva (1) olvasói (3) oregano (2) orosz (1) padlizsán (2) paella (2) palacsinta (2) paprika (3) paradicsom (21) paradicsomoshúsgombóc (1) paraj (1) patiszon (1) petrezselyem (2) pita (1) pizza (2) pizzaszósz (1) pizzatészta (3) puding (1) pulyka (8) rák (2) rakott (1) recept (87) répa (3) retro (3) rizs (8) rostélyos (1) sajt (6) sajtkrém (3) saláta (4) salata (1) serpenyős (2) sertés (9) sherry (1) sonka (6) spaghetti (2) spaghettiszósz (2) sült (2) sütemény (4) szakácskönyv (2) szalonna (3) szarvas (3) szarvasgomba (1) székely képoszta (1) személyes (6) szilveszter (1) szójaszósz (2) szósz (4) sztrapacska (1) tejföl (3) tejszín (1) tejszínes (1) tengergyümölcsei (2) teszt (1) tészta (9) tintahal (1) tipp (1) tojás (1) tonhal (1) torta (5) tortilla (6) túró (6) tv (2) uborka (1) újrahasznosítás (2) vad (4) vadhús (2) vásárlás (1) verseny (9) vietnámi (1) vodka (6) zellerzöld (1) zsemle (3) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • mutant: @lazlooo: Tescoban pedig lennie kell elvileg. Remélem,hogy sikerül!:) (2011.12.13. 13:36) Tortilla chips
  • lazlooo: szia,köszönöm mindenképpen meg fogjuk csinálni azóta az a probléma lépett elő,hogy hol is vegyünk ... (2011.12.13. 11:42) Tortilla chips
  • mutant: @lazlooo: Szia(sztok)! Én úgy szoktam, hogy először egy bögrével adok hozzá, majd addig öntögetem ... (2011.12.12. 22:33) Tortilla chips
  • lazlooo: szia nagyon jól hangzik a recept,de kb mennyi vízzel lesz elég jó a tészta? barátnőmmel sütögetünk... (2011.12.10. 14:41) Tortilla chips
  • mutant: @vörös áfonya: @gidabiga: hol látsz műanyag pitát? Mert a bejegyzésben nincsen! Házi sütésű van! (2011.03.18. 12:56) Csak lazán, görögösen...
  • Utolsó 20

Habos almás torta

2012.02.05. 16:07 - mutant

Címkék: alma torta édesség recept desszert

Hozzávalók (egy kis pités tepsiben csináltam, mert csak hárman voltunk rá):

Tortalaphoz:

  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • fél cs sütőpor
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • 1 csipet só
  • 3 ek hideg víz

Almás rész:

  • 1 db piros alma
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • egy kevés őrölt fahéj (ha nem kedveljük,kihagyhatjuk)
  • 2 dl víz
  • 1 cs vaníliás puding por

Hab:

  • 1 cs habpor
  • 150 ml tej
  • habfixáló

Csurgatott kakaó:

  • 1 ek víz
  • 2 ek cukrozott kakaópor (én Nesquikkel csináltam,azzal isteni,de csokit is olvaszthatunk)

 

 

Elkészítés:

Először is 220 fokra előmelegítjük a sütőt (alul-felul sütésen).A tésztához valókat egy tojás és a só kivételével habverővel csomómentesre keverjük. Az utolsó tojást kettéválasztjuk, a sárgáját beledolgozzuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a masszába. A sütő hőfokát visszavesszük 180 fokra. A tésztát a kivajazott, kilisztezett formába öntjük, majd olyan 5-10 perc alatt készre sütjük. Ezalatt egy edénybe reszeljük a meghámozott almát (sajtreszelő részen), ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrokat és lassú tűzön felforraljuk. Ekkor beleöntjük a pudingport, majd sűrűsödésig forraljuk. Közben legjobb, ha habverővel kevergetjük. Ezt is és a formából kivett tortalapot hagyjuk langyosra hűlni, majd eldolgozzuk rajta a krémet. Mehet a hűtőbe egy fél órára. Ekkor elkészítjük a habot; felverjük a tejjel és a fixálóval, majd ezt is rásimítjuk a tortácskánkra. Megint vissza a hűtőbe egy fél órára. A kakaót és a vizet egy lábasban összeforraljuk, majd kanálról rácsurgatjuk a habra. Egy óra hűtés bőven elég neki a végén.

 

Előtte való nap szív alakú tortaként is elkészítettem ajándékba. Itt dupláztam a mennyiséget, mert töltelékként volt benne az almakrém és a hab is, ráadásul olvasztott csokival vontam be.