Igazából ezt a nevet én adtam neki,mert minden van benne,amit szeretek és baromi könnyű elkészíteni, ahhoz képest, hogy több elemből áll. 3 részből álló fogásról van szó, mindegyiket külön-külön írom le. Tálalása: jobb oldalra köret, balra, félig a köretre fektetve a félbevágott hús, majd a kettő közé 3-4 ek szósz...
A hús: hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemell vagy filézett comb, 4 szelet bacon vagy gépsonka-ki melyiket szereti jobban-, 15-20 dkg juhtúró vagy márványsajt-mindkettővel nagyon finom lesz-, 1 dl olaj, folpakk só,bors,fokhagymapor vagy granulátum ízlés szerint illetve fogpiszkáló,ha kell az összetűzéshez Előkészítés: A csirkemelleket leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk őket, majd megfűszerezzük őket és az olaj 3/4-ét ráöntjük,majd összeforgatjuk, hogy a fűszerek és az olaj mindenhova eljussanak. A csirkemellekre ráteszünk egy szelet bacont/gépsonkát, maj megkenjük a juhtúróval/márványsajttal, ezután feltekerjük, és ha kell összetűzzük a fogpiszkálóval. Ezután folpakkba csavarjuk egyenként őket, és a hűtöbe tesszük, amíg elkészítjük a második elemet. 2. LÉPÉS Hozzávalók 4 személyre: 4 db burgonya, 2 db tojás, só, bors, ízlés szerint 2-3 ek olaj, Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, majd egészben puhára főzzük őket. Ezután a nagyobb lyukú - vagyis az almareszeló részén- reszelőrészen lereszeljük, megfűszerezzük, az olajat 2 részre osztjuk, és az első részét egy serpenyőben felhevítjük. A bekevert burgonyát 4 egyenlő részre osztjuk,majd a kezünkkel a 4 részből 2-t kilapítunk- mint a fasírtot, csak nagyobbra és vékonyabra -,majd a 2-t beletesszük a serpenyőbe. Amíg az egyik része pirul, felütjük az egyik tojást, majd felverjük. ezután a 2 sütésben lévő burgonyafasírtra önjük,és 1-2 perc sütés után a másik felére fordítjuk, majd a másik felét 2-3 percig sütjük. A megmaradt burgonyát és tojást ugyanígy elkészítjük. 4. LÉPÉS 4-5 db champignongomba, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín- a sűrűből 1 deci is elég-, 2-3 szál petrezselyemzöld, só bors ízlés szerint, 2 ek olaj. Elkészítése: 1. LÉPÉS
A köret:
3. LÉPÉS:
KISÜTJÜK A FÓLIÁBÓL KICSOMAGOLT HÚSOKAT EGY SERPENYŐBEN A MARADÉK 1/4 OLAJJAL
A szósz:
A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, majdapró cikkekre vágjuk, de szeletekre is lehet. A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük a serpenyőben, amiben a húst kisütöttük, ha kell hozzáadjuk a 2 ek olajat. A hagymát megpirítjuk, majr rádobjuk a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Amíg párolódik, felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Majd nagyobbra kapcsoljuk a lángot, hogy a víz, amit a gomba enged, elfőjjön. Ha a sűrűbb tejszínnel csináljuk, akkor nem kell elforralni. Ezután ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a petrezselyemzöldet, és fél - 1 percig fözzük.
Utolsó kommentek