Túrós és almás kalács
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg cukor
- 1 csokis pudingpor
- 1 vaniliás pudingpor
- 1 ek. kakaópor
- 1 tojás
- 4 dl tej
- csipet só
- 1 dl étolaj
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 4 alma
- zsemlemorzsa
- dara
- cukor
- citromlé
- fahéj
Elkészítés:
Meglangyosítjuk egy kis cukorral a tejet, majd belerakjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Összedolgozzuk a lisztet, az olajat és a sót.
Elfelezzük a tésztát: az egyik felébe belekeverjük a vaniliás pudingot, a másikba a kakaót és a csokis pudingport.
Megcsináljuk a tölteléket; Almás: lereszeljük az almát, kicsavarjuk, adunk hozzá cukrot, fahéjat és zsemlemorzsát. Túrós: Áttörjük a túrót, adunk hozzá ízlés szerint cukrot, citromlevet, vagy ha van citromhéjat, 1 tojásfehérjét és darát, de azt ne sokat (3-4 ek.)
A tésztákat kinyújtjuk, a kakaós tésztát a túrós töltelékkel, a fehér tésztát az almás töltelékkel töltjük meg. Feltekerjük a tésztákat, megkenjük tojássárgájával és berakjuk tepsibe, 1 órát pihentetjük és 30 perc alatt készre sütjük.

Utolsó kommentek