"Lángos" egészségesen!
Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg teles kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl író
- 1 ek olaj
- 1 mkk só
- 1 dl víz
Elkészítés:
Az írót egy deci vízzel alaposan elkeverjük. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, megsózzuk, és az írós vízzel elkeverve negyed órán át addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a kezünktől. Letakarjuk, és egy órán át meleg helyen pihentetjük. Nagyobb diónyi gömböket készítünk belőle és lisztezett gyúrótáblán 3 mm vékonyra nyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, forró sütőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Joghurttal/tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk. De fehér pékárut (kenyér, zsömle,stb...) is helyettesíthetünk vele.
Tipp: A tésztába zöldséget is süthetünk, ha előtte megpirítjuk/pároljuk. Én pl. hagymát szoktam bele sütni:fokhagymát és/vagy vöröshagymát, lilahagymát lepirítok, kihűtöm és beledolgozom a tésztába.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek