Hozzávalók (4 személyre):
- 60 dkg kicsontozott marhahátszín
- 2-3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl sör
- só,bors, petrezselyemzöld, 2-3 ek olaj
- egy kevés worcestershire szósz: (kiejtése: vuszter szósz)
- 15 dkg vaj
- egy kevés liszt
Elkészítés:
A rostélyos szeleteket fűszeres lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húsokat oldalanként 2 percig sütjük, majd kivesszük. A hagymát vékonyan félholdra vágjuk, amíg a visszamaradt olajon megolvasztjuk a vaj felét. Rádobjuk a vöröshagymát, fokhagymát, majd megpirítjuk. Ezután felöntjük a sörrel, és visszatesszük a húsokat. Hozzáadjuk a vuszter szószt, sót, borsot ízlés szerint, a maradék vajat, majd fedő alatt 5-8 percig pároljuk. Tálaláskor a hússzeletekre hagymát teszünk, majd vágott petrezselymet szórunk rá. Köretnek vajban párolt zöldbabot vagy vajas töröttburgonyát adunk.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek