Párom gyönyörűen letakarította a tűzhelyet. Nagy meglepi volt, örültem is neki. Annyira, hogy azonnal összekentem egy finom ebéddel:) Nagyanyáink receptje.
Hozzávalók (6 személyre):
- 350 g sűrített paradicsom
- 2 db fehér csont
- 2 db TV paprika
- 1,5 liter víz
- 3-4 ek liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítő
- 1 db erőleveskocka
- 3 ek olaj
- 2 ek házi törött paprika
- 1,5 csésze rizs
- 1 nagy tojás
- Köretnek: 1 kg újburgonya kockára vágva és megfőzve
- 80 dkg darált sertés hús
Elkészítés:
A csontokat feltesszük lassú tűzön főni. Egy óra múlva a paprikákat magtalanítjuk, félbe vágjuk és beletesszük. 20 perc múlva a darált húst, a rizst, sót, borsot, törött paprika felét, a tojást ételízesítőt és 2 gerezd reszelt fokhagymát alaposan összedolgozunk. Kiemeljük a csontokat és a masszából gombócokat formázunk A lébe tesszük.
Hozzáadjuk a leveskockát és a paradicsom pürét is. Közepes lángon kb. 40 percig főzzük, majd a paprikákat kiemeljük. Ha van a családban olyan, aki szereti, akkor természetesen maradhat.
Ezután az olajat felhevítjük, majd a zúzott vagy reszelt fokhagyma másik felét megfuttatjuk rajta. Ezután jöhet a liszt, majd a piros paprika. 1-2 perc pirítás után hideg vizet adunk hozzá.
A felmelegedett rántást 3 adagban adjuk a gombócok levéhez. Közben kóstoljuk, ha kell még, akkor fűszerezzük. Amikor szépen kiforrta magát és besűrűsödött a szósz, készen is vagyunk.
Tipp: Én most barna rizzsel készítettem. Ennek az a titka, hogy előtte egy nappal legalább 20 percet főzzük, mivel jóval lassabban fő meg. A Riceland barna gyorsrizse kiváló ehhez az ételhez. Nekem marad a curryből, azzal csináltam meg:) És magamnak jól teleraktam csípős darált paprikakrémmel;)
Utolsó kommentek