Hozzávalók:
- 70 dkg hátszín
- 3 dl zöldségalaplé
- 0,5 dl vodka
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 doboz hámozott és felkockázott paradicsomkonzerv
- só, bors, koriander (friss!), worcestershire(vuszter) szósz, olivaolaj
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott és megszáradt burgonyákat ha kisebbek, egyben hagyjuk, ha nagyobbak, félbe vágjuk. Egy tepsibe olivaolajat teszünk, majd rádobjuk a burgonyákat, és 220 fokos sütőben megsütjük. Ha kész, enyhén megsózzuk. A húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk. Állni hagyjuk őket. Ezalatt egy edényben kevés olajat hevítunk, amin a fele megtisztított és felkockázott vöröshagymát megpirítjuk. Rádobjuk a hámozott paradicsomkonzervet és az alaplevet. 8-10 percig forraljuk. Amíg forr, egy serpenyőben megsütjük a húsokat kevés olajon. A felforrt paradicsomos szószba beletesszük a vodkát, a felkockázott paradicsomot és a felkarikázott újhagymákat is. Sózzuk, borsozzuk majd ízlés szerint worcestershire(vuszter) szószt teszünk bele. Még 3 percig forraljuk, majd frissen vágott koriandert adunk hozzá. Tálaláskor a sült burgonya mellé tesszük a húst, amire a szószból teszünk ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek