Manapság nem nehéz az egzotikusabb hozzávalók beszerzése, így azoknak ajánlom, akik valami különlegességgel szeretnék meglepni vendégeiket. Előételként fogyasztjuk természetesen.
Hozzávalók (4 személyre):
- 8 db tojás
- 1 ek dijoni mustár
- füstölt lazac
- vörös és fekete kaviár
- rozmaring, olivaolaj
A tojásokat keményre főzzük, majd félbevágjuk. A füstölt lazacot kiszedjük a csomagolásból, a szép szeleteket egyben megőrizzük, a többit felvágjuk kis darabkákra. A tojássárgáját kikaparjuk, összetörjük, majd összekeverjük a mustárral, a lazacdarabkákkal, a rozmaringgal és néhány csepp olívaolajjal. A masszát visszatöltjük a félbevágott tojásfehérjékbe, majd a töltelék tetejének felét fekete, felét vörös kaviárral megkenjük.
A kész töltött tojásokat néhány lazacszelettel körítve tálaljuk.
Utolsó kommentek