Köszönöm a sok-sok receptet,melyeket küldtetek.
Legjobb karácsonyi szárnyasételünket Lucca nevű olvasónk küldte, jutalma Gordon Ramsay-Nem piskóta című könyve, valamint egy italokból és csokoládékülönlegességekből álló csomag :
Baconbe göngyölt csirkemell áfonyaszósszal
Hozzávalók (4 személyre):
2 evőkanál vaj
2 kisebb, vagy 1 nagy csirkemell
16 szelet bacon
A szószhoz:
2,5 dl víz
20 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
1 dl friss narancslé
3 evőkanál balzsamecet
1 rúd fahéj
20 dkg aszalt áfonya
20 dkg mirelit erdei gyümölcs
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vágd 8 darabra a csirkemellet, majd hirtelen süsd meg őket a vajon, hogy kifehéredjenek. Tekerd körbe mindegyiket 2-2 szelet baconnel, és fektesd tűzálló tálba. Tedd a sütőbe, és 20 perc alatt süsd készre, hogy a szalonna is megpiruljon. Közben forrald fel a vizet a cukorral, narancshéjjal, narancslével, ecettel és a fahéjjal közepes lángon, és főzd 3 percig folyamatos keverés mellett. Add hozzá az áfonya felét és a mirelit gyümölcsök felét, majd amikor kiteltek, kirepedtek az áfonyabogyók (6-7 perc), add hozzá a többi gyümölcsöt is, és főzd még 6-7 percig. Botmixerrel pépesítheted, de darabos gyümölcsökkel is kiváló. A göngyölt csirkére öntve, burgonyapürével tálald.
Holnap újabb győztes receptje kerül ki!
Utolsó kommentek