Mivel a Bácskában élek, evidens,hogy ez az étel nem maradhat ki a magyaros héten. Azt viszont tudni kell, hogy az eredeti változat más. A magyar embör jó szokása, hogy spájzol; befőttesüvegekkel teli a kamra: paradicsom, lecsó, lekvárok, paprikakrémek... Ezért is sikerült nekem a következő formában elszítenem ezt az ételt:
Hozzávalók:
- 1 kg sertés hús (leginkább combból jó)
- 1 üveg lecsó
- 2 nagy fej hagyma
- töröttpaprika, só, bors, ételízesítő, fokhagymapor
- 50 dkg rizs
- 3-4 kk erőspaprikakrém
- 5 ek olaj
- víz
Elkészítés:
A rizst egy nagy edényben 2 ek olajon "kiforgatjuk", ameddig szép fehér nem lesz, majd 1 l vízzel felöntjük és kevés sót adunk hozzá. Fedő alatt főzzük, persze figyelünk rá és gyakran megkeverjük. A hagymát megtisztítjuk majd finomravágjuk és 3 ek olajon lepírítjuk. Ezután hozzátesszük a töröttpaprikát és azt is megpirítjuk. Jöhet rá a hús, ameddig ki nem fehéredik. Ezután jöhet rá a lecsó. Fűszerezzük, majd fedő alatt kb. 20-30 perc alatt megfőzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a paprikakrémet és jól kiforraljuk. Ezután ezt a pörköltet összekeverjük a risszel. A folyamatot lehet folytatni azzal, hogy római tálban megsütjük, de én így szoktam tálalni és eddig nem volt rá panasz:)Csirkealketrészekből is fincsi:)
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek