Hozzávalók:
- 1 szép nagy fácán
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg zeller a zöldjével együtt
- 10 dkg gomba
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, egész és őrőlt bors, gyömbér, szerecsendió, sáfrányos szeklice
- 5 dkg paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 10 dkg lúdgége tészta
Elkészítés:
A megtisztított fácánt jól megmossuk, hidegvízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a gombát, melyet szeletekre vágtunk. Ezután fűszerezzük egész borssal, gyömbérrel, egy kevés reszelt szerecsendióval, sáfrányos szeklicével, sóval, borssal. Lassú tűzön főzzük tovább. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. Tálalni külön-külön is lehet: kivesszük a zöldségeket, a hús, és külön kínáljuk őket. Ilyenkor ecetestormát is kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek