Hozzávalók:
- 4 db nyúlcomb
- 8 dkg zsír
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg vegyes zöldség
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vöröshagyma
- 10 dkg liszt
- só, bors
- 2 dl húsleves alaplé
- 1 kk mustár
Elkészítés:
A lehártyázott nyúlcombokat vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljuk és forró zsírban minden oldalát elősütjük. Kitesszük, és a megmaradt zsiradékban a hagymát, a zöldségeket lepirítjuk, visszatesszük a nyúlcombokat és felöntjük alaplével. Amikor forr hozzáadjuk a bort, sózzuk-borsozzuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük belőle a zöldségeket és a húst, majd a visszamaradt léből teszünk egy keveset a liszthez és csomómentesre keverjük. Ezután a tejszínt is belekeverjük, és ezzel sürítjük be a levet. Amikor kiforrta magát, hozzáadjuk a mustárt. Zsemlegombóccal tálaljuk: leöntjük a húst a mártással.
Tipp: Zellerzölddel is készíthetjük a mártást, illyetve babérlevelet is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire kedveljük a savanyúízeket. Citromlevet is löttyinthetünk bele. De mindent csak azután, hogy felforrt a tejszínnel habart mártás és meg is kóstoltuk!
Utolsó kommentek