Van valaki egyáltalán, aki melegen eszi?:-)
Hozzávalók(5 literhez):
- 50 dkg eper
- 50 dkg cseresznye
- 4-5 db banán
- 2 kk szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- 15-20 dkg kristálycukor (én kevésbé édesen szeretem,ezért a cukrot mindenki maga döntse el az ízlésének megfelelően)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 1 liter narancslé (én most Olimpos vérnarancsból csináltam)
- 3-3,5 liter víz
- 1 db citrom
Elkészítés:
A vizet és a narancslevet feltesszük forrni. A citromot megmossuk, felét felkarikázzuk, a másik felének a levét belefacsarjuk. Addig a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, az epret megmossuk, a nagyokat negyedeljük, a kisebbeket felezzük. Amikor a víz már gyöngyözni kezd, de még nem forr, beletesszük a cseresznyét és a fűszereket. Amíg felforr, elkeverjük egy edényben a pudingporokat a tejjel, a tejszínnel, a cukorral és a tojás sárgájával. Ha a víz felforr, beletesszük az epret is. 1-2 percig forraljuk, közben vegyünk ki a léből és keverjük bele a tejes keverékbe. Magyarul végezzünk hőkiegyenlítést. Ezután az egészet keverjük össze. Forrás után 2-3 perc és kész is.
Legvégül beletesszük a felkarikázott banánokat, de ekkor már legyen elzárva a láng. Behűtve a legfinomabb. Még emlékszem, hogy a bátyám készített bele házi fagyit (nem,nem géppel!), amikor velünk lakott. Ha desszertként kínálom egy gombóc eper vagy egy gombóc vanília fagyit szoktam a tányérba tenni, és arra szedem a levest. tehetünk még bele ananászt is vagy meggyet. De akár szilvát vagy barackot is.
Utolsó kommentek