Nos, van szerencsém bejelenteni valakit, aki ezentúl megörvendeztet minket az arab konyha remekeivel. Hamarosan érkezik az első bejegyzés. Addig is itt az utolsó olasz recept:
Zöldséges csirke rizottó bazsalikomos körtével
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg csirkemell
- 1 db cukkini
- 2 db zellerszár
- 2 szál sárgarépa
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 cs friss bazsalikom
- 1 csipetnyi fehér bors
- 1 csipetnyi gyömbér
- 2 evőkanál méz
- 2 dkg vaj
- 40 dkg rizs
- 6 dl húsleves alaplé
- só, bors
- parmezán
- 4 db körte
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A húst szintén megmossuk, kis kockákra daraboljuk. Kevés előhevített margarinon előpároljuk a zöldségeket, majd a húst is hozzáadjuk és együtt pároljuk.
A rizst kiválogatjuk és hozzáadjuk. 6 dl Szárnyashúsleves kockából készült lével felöntjük. Csipetnyi őrölt gyömbérrel és borssal ízesítjük, készre főzzük. Ha szükséges, ízesítjük.
A megmosott, meghámozott körtéket kis kockákre vágjuk. A mézet felhevítjük, hozzáadjuk a körtét és finomra vágott bazsalikommal ízesítjük. A tálaláshoz a rizottót megformázzuk, és köré vagy ráhalmozzuk az illatos körteragut.
Reszelt parmezánnal vagy füstölt sajttal meghintve tálaljuk.
Utolsó kommentek