Hozzávalók (egy nagy jénaiba):
- Fél kiló darált sertés vagy szárnyas hús
- 1 db padlizsán
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano, bazsalikom, törött paprika
- 300 g sűrített paradicsom
- 1 kk cukor
- 2 ek olaj
- 0,5 dl víz
- 500 g penne tészta
Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk, majd az olajon megpároljuk. Levéve a tűzről hozzáadjuk a törött paprikát, a húst és a felkockázott padlizsánt.
Néhány percig együtt pirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vizet. Kb. 20 perc alatt készre főzzük, ezalatt kifőzzük a tésztát is. Vigyázzunk, hogy ne főljön túl!! A szószból egy kevéssel elkeverjük, majd a kivajazott tálba beletesszük a tészta felét, erre a szósz felét, majd megint egy-egy réteg, végül a sajtot ráreszeljük. 180-200 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Csípős paprikakrémmel vagy chilivel pikánsabbá tehetjük.
Utolsó kommentek